Валентино Роси тества състезателното Audi R8 LMS на WRT. „Докторът“ може да кара за отбора догодина

  • Галерия с 2 снимки. Галерия с 2 снимки.

10 Dec 2021

Новината е от броени часове и идва от социалните канали на белгийския отбор WRT, познат също като W Racing Team. Съобщението излезе във Фейсбук, Инстаграм и Туитър и гласи следното:

„След успешния сезон в GT3 и LMP2 сериите, WRT започна своята зимна подготвителна програма. Тази седмица, от вторник до четвъртък, отборът и Audi Sport проведоха тестове на пистата „Рикардо Тормо“ в близост до Валенсия.“ Тестове, в които вчера е е взел участие и Роси: „Валентино също се включи днес с цел оценка на възможностите за сътрудничество между отбора и 9-кратния световен шампион по мотоциклетизъм“.

W Racing Team е основан през 2009-та от Рене Вербист, бивш шеф на Volkswagen Motorsport, професионалния пилот Винсент Восе и предприемача Ив Веертс. Отборът започва участията си с Audi R8 LMS в няколко надпревари, както и с VW Scirocco в Белгийския шампионат за туристически автомобили.

През 2011-та тимът печели „24-те часа на Спа“ и се счита за един от най-добрите GT отбори в света. От 2019-та WRT стартира и програмата си в DTM с Audi RS5 Turbo, а от 2021-ва участва в LMP2 класа с кола Oreca 07, с която печелят класа „24-те часа на Льо Ман“.

Първородната Godzilla!