Ето го наследника на Passat, казва се ID.7 и е изцяло електрически

  • Галерия с 15 снимки Галерия с 15 снимки

04 Jan 2023

По време на CES 2023 в Лас Вегас Volkswagen показа покрит със светещи камуфлажи прототип на своя нов електрически флагман – ID.7. Седанът се явява не само пряк наследник на легендата Passat, но и първи пряк конкурент на Tesla Model 3 от VW. ID.7 е серийната версия на концептуалния ID.Aero от лятото и с радост виждаме, че доста от готините неща при прототипа са запазени. 

 

Готовият за продажби модел (вече без камуфлажи) ще бъде представен през втората половина на годината, като външността засега е скрита от стикери, но интериорът беше показан изцяло. В него откриваме голям хоризонтален 15-инчов сензорен екран, комбиниран с дигитално табло зад волана и хедъп дисплей. Няма врътки за климатика, но функциите му се контролират от сензорни бутони, което все пак е по-добре, отколкото всичко да е в екрана. Сензорни повърхности има също по волана, като VW постепенно ще връща аналоговите бутони на волана, които са по-удобни и безопасни за използване при движение.

 

ID.7 разчита на интелигентен климатик, който разпознава шофьора още преди качването му в колата и подгрява или охлажда до предпочитаната от него температура. Системата може да се управлява и с гласови команди за всяка от четирите отделни зони за климатизация.

ID.7 използва платформата MEB, която тук носи означението MEB+. Пробегът с едно зареждане за топ версиите ще достига 700 км (WLTP), като все още няма данни за различните версии и задвижвания, нито размера на батериите, но по всяка вероятност ще има варианти с един и два електромотора, а също – с малка и голяма батерия.

Производството на ID.7 започва по-късно през годината в завода в Емден, Германия, където се прави ID.4.

 

Много практичен и интересен!