Това е автономна бебешка количка!


10 Jan 2023

На CES в Лас Вегас тази година имаше доста автономни коли, но тази тук едва ли ви е направила впечатление сред потока от новини. Канадската компания Glüxkind Technologies е готова с автономна бебешка количка. Машинката се казва Ella и е създадена за ситуациите, в които сте излезли с количката, но славният ви наследник много настоява да бъде носен/а в ръце. Тогава (и само тогава) количката позволява автономен режим. Сложите ли бебе в нея, тя изисква ръцете ви да са на дръжките на количката, като електромоторът ще ви подпомага, но няма да се движи самостоятелно. Технологията е подобна на тази при е-колелата – електромоторите помагат само, ако въртите (бутате, в случая).

 

@gluxkindhq Ever rocking an empty stroller because you are so used to doing it? Let your stroller take care of that! #parenting #baby2023 #baby2022 #pregnant #babyregistry ♬ Lazy Sunday - Official Sound Studio

 

Има и режим за приспиване, при който Ella леко полюшва бебето напред-назад. Батерията е достатъчна за 8-часово движение, но се заменя, ако смятате, че това няма да ви е достатъчно.

Както може да се сетите, хай-тек количката не е евтина. Базовата цена е 3800 долара, като могат да се добавят и някои опции, като допълнителни кошове, втора батерия и подобни. Цялата система, разбира се, може да се управлява и следи през приложение за телефона.

 

Лукс от Китай!