Време беше: Това са първите електрически ролери в света


12 Jan 2023

След електрическите коли, електрическите колела, електрическите скутери и електрическите бордове, някак очаквахме, че ще се появят и електрически ролери. Създадени са от френската компания Atmos Gear, която не е известна с нещо друго, но и това не е малко…

 

Новите е-ролери бяха представени на CES в Лас Вегас. Задвижващо е средното от трите колела, като готиното е, че модулът може да се прехвърля, т.е. практически не си купувате ролери, а само колелата, които бихте могли да монтирате на собствените си ролери. Максималната скорост е 25 км/ч (колкото и при е-колелата и повечето скутери), а пробегът с едно зареждане достига 20 км. 

Дотук супер, но къде е батерията? Добър въпрос! Ако забелязвате от снимките и видеото, от ролерите излизат кабели, които влизат в раницата ви… Мда, там е батерията – идея, което не ни звучи особено практично. 

 

Иначе управлението става с дистанционно, като при електрическите скейтборди, има и автоматичен режим, в който електромоторчетата ви подпомагат при движение, подобно на е-колело, без да се налага да давате “газ”.

Компанията засега се стреми да събере 200 поръчки (към момента на писане на този материал имат 170), за да започне производство. Какво мислите!?

 

Първородната Godzilla!