Schneider Electric и Eldrive пускат пет безплатни зарядни станции за електромобили в Пловдив


17 Jan 2023

Schneider Electric и Eldrive обявиха нови пет безплатни зарядни станции за електромобили в град Пловдив. Колонките ще са разположени пред Умната фабрика на Schneider Electric в града, индустриална зона Радиново, където е обособена и нова зона на Spark. Целта е служителите и гостите на Schneider Electric да имат бърз и лесен достъп до електрически автомобил за транспорт от и до фабриката.

Пред фабриката ще бъдат разположени пет АС зарядни станции, които ще се присъединят към мрежата на Eldrive. Т.нар. Schneider Electric EVlink Smart Wallbox са с мощност от 22 кВ и са със свободен публичен достъп.

Съвсем наскоро Eldrive обяви лансиране на функция за автоматично стартиране на зареждане на всички DC станции от производителя ABB в своята мрежа. Новата функционалност позволява на потребителите да стартират и прекратят зарядна сесия след включване на куплонга в автомобила си без да се налага да верифицират профила си през приложението или с RFID карта. Тя не изключва възможността да се стартира или прекрати зареждане и с верифициране по стандартния начин.

Освен това, по-рано този месец Eldrive обяви и, че автомобили на Spark няма да могат да бъдат паркирани на зарядни станции от мрежата на компанията, ако не тече сесия за зареждане.

Снимка: TB Magazine

Първородната Godzilla!