Електрическата Opel Mokka смени името си и стана по-мощна


28 Jan 2023

Opel Mokka-e възприема ново наименование и вече ще се нарича Opel Mokka Electric. Моделът е един от най-харесваните и съответно най-продаваното електрическо превозно средство с батерии в B-SUV сегмента в Германия през октомври и ноември миналата година.

Подобренията в Mokka Electric правят модела по-мощен и по-ефективен. С новата батерия от 54 кВтч водачите на кросоувъра могат да изминат до 406 километра вместо 338 километра според цикъла WLTP – значително подобрение от 20% в показателите. Консумацията на енергия е намалена до 15,2 кВтч на 100 километра (WLTP). Мощността пък е увеличена на 156 к.с. и 260 Нм въртящ момент. Новият електрически мотор се използва и в Opel Astra Electric.

В зависимост от предпочитанията си водачите на Mokka Electric могат да бъдат избрани между три режима на шофиране - Eco, Normal и Sport. В режим Eco електрическият SUV е най-енергийно ефективен. Благодарение на най-съвременната регенеративна спирачна система, Mokka Electric може да рекуперира енергия при намаляване на скоростта или спиране, което дава възможност на електрическия мотор да преобразува импулсите в електричество.

А когато компактният SUV трябва да „зареди гориво“, батерията от 54 кВтч може да бъде презаредена до 80% ниво на зареждане за около 30 минути на 100 кВ DC зарядна станция. Mokka Electric разполага с функция за бързо зареждане като стандарт. В допълнение към постоянен ток, водачите на Opel могат да зареждат и с трифазен променлив ток благодарение на бордовото зарядно устройство с мощност 11 kW – чрез стенна кутия или с кабел за битов контакт.

Лукс от Китай!