Opel извади чисто нова Mokka, няма нищо общо с предшественика

  • Новият Opel Mokka има и електрически вариант Новият Opel Mokka има и електрически вариант
  • Opel засега разкрива информация само за него Opel засега разкрива информация само за него
  • На по-късен етап очакваме подробности за бензиновите и дизелови версии На по-късен етап очакваме подробности за бензиновите и дизелови версии
  • Колата стъпв на платформата на Peugeot 2008 Колата стъпв на платформата на Peugeot 2008

24 Jun 2020

Старата Mokka X не беше особено популярна кола и Opel определено иска да промени това с новото поколение на малкия си кросоувър. Освен с отпадането на буквата X от името колата може да се похвали със сериозно олекотяване (120 кг), благодарение на новата платформа (същата като на Peugeot 2008).

Mokka е дълга 4,15 м, с 12,5 см по-къса от предшественика си, но запазва същото междуосие (даже то е удължено с 0,2 см). Подобни размери трябва да я направят по-лесна за паркиране в града и по-комфортна на дълъг път. Багажникът не е намален и запазва прилична стойност от 350 литра.

 

Голямата новина е електрическият вариант Mokka-e. Не очаквайте спортно поведение - мощността е 136 к.с., въртящият момент - 260 Нм, а малката 50-киловатчасова батерия осигурява нелош пробег от 320 км и дори повече, ако карате в режим Еко. Голям плюс е наличието на бързо зареждане (до 100 кВт), осигуряващо 80% за 30 минути.

Дизайнът е достатъчно свеж, за да го отличава в морето от малки кросоувъри. За това ще помогне и ярката палитра от цветове. Най-високото ниво на оборудване разчита на два дисплея - 12-инчов зад волана и 10-инчов сензорен за повечето настройки. Климатикът и други по-често употребявани функции обаче се управляват с отделни бутони, което силно ни радва.

Засега нямаме повече информация за бензиновите и дизелови версии, но такива със сигурност ще има. Продажбите започват от началото на 2021.

 

Лукс от Китай!