Радарните табла в София засякоха стотици да карат с над 200 км/ч


30 Jan 2023

Фрапиращите 300 автомобила, засечени с над 200 км/ч, са отчели новите радарни табла в София. Това съобщава председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев пред bTV.

Новината е стряскаща, но и буди известно съмнение, след като екипът на DizzyRiders получи доста сигнали, че таблата не отчитат реална скорост, когато за първи път съобщихме за над 100 случая за движение с над 200 км/ч.

Новите радарни табла са 32 и не разполагат с камери. Те разчитат шофьорите сами да коригират поведението си, когато видят показанието на таблата. Ако обаче информацията за близо 300 коли, профучали с над 200 км/ч, е вярна, то едва ли може да се очаква, че подобен тип нарушители ще се трогнат от показанията на таблото.

В момента в парламента има внесено предложение, с което да се промени законът за Движение по пътищата и общините да могат да използват камерите си, за да глобяват подобни нарушители.

Само в София това би значело 600 камери по кръстовища и светофари да дебнат за минаване на червено, отнемане на предимство или превишена скорост, като се очаква приходите от глоби да се увеличат десетки пъти. 

Снимки: Столица.bg

Първородната Godzilla!