Alfa Romeo Quadrifoglio става на 100 години, марката празнува със специално лого


13 Feb 2023

Alfa Romeo обяви официалното начало на празненствата за 100-годишнината на легендарния символ Quadrifoglio и 60-годишнината на Autodelta, славният състезателен отдел, създаден от Карло Кити. Това са два крайъгълни камъка в историята на марката, израз на благородния италиански спортен дух, които от 1910 г. до ден днешен предизвикват силни емоции и голяма гордост сред почитателите на Alfa Romeo. За годишнините Alfa Romeo разкри двете нови лога, които ще придружават събитията на клубовете и на марката, както и различните комуникационни дейности и новости през 2023 г.

Новите лога са проектирани от Centro Stile Alfa Romeo и интерпретират от модерна гледна точка старите, като същевременно ги пренасят в бъдещето на марката, която предефинира спортното шофиране през 21-ви век. Логото, посветено на стогодишнината на Quadrifoglio, е солидно и елегантно като историческото лого, като промени има само от гледна точка на цветовете. Съвременно хроматично докосване, напомнящо за славното минало на легендарните автомобили Alfa Romeo, които са мечта за поколения наред.

По същия начин логото на Autodelta е стилистично творение, което запазва оригиналния си вид и цветовете. Наистина, въпреки годините, този символ на спортен дух остава запечатан в паметта на любителите на моторните спортове. Ето защо новата празнична версия включва малко промени, което я прави по-съвременна и съобразена с настоящите комуникационни активности на Alfa Romeo. Свидетелство за това е шрифтът Sequel, който е използван от Alfa Romeo; вечно присъстващият италиански трикольор като горд израз на неговия произход и добавянето на юбилейна дата, която подчертава дълголетието на марката Autodelta.

Първородната Godzilla!