Mitsubishi Minicab MiEV е микро електрически бус за градски доставки

  • 4 снимки с малки електрически бус 4 снимки с малки електрически бус

17 Feb 2023

Сегментът на автомобили kei е уникален за японския пазар. Тези малки машини все още са популярни в страната въпреки променящата се реалност в автомобилната индустрия и изглежда, че те също ще преминат към електричество. Поне за такъв преход сигнализира Mitsubishi с дебюта на Minicab-MiEV, който ще започне да се произвежда в Индонезия през следващата година.

Какво се крие зад това име? Minicab-MiEV е търговско превозно средство за доставки в града с електрическо задвижване. Това задвижване идва направо от i-MiEV – едно от първите масови електрически превозни средства в света, което също беше налично и като Peugeot iOn и Citroën C-Zero. Японският производител ще прехвърли съществуващите EV компоненти в новия търговски автомобил, без да жертва товарен капацитет.

Важно е да се отбележи, че това не е съвсем нов продукт. Mitsubishi продава много подобна версия на Minicab-MiEV в Япония от 2011 г. и вече е доставила няколко хиляди екземпляра на клиентите. Производството и продажбите бяха спрени временно, но моделът се върна на поточните линии през ноември миналата година в отговор на съществуващо търсене на комерсиални електромобили в страната.

Бърз преглед на спецификациите показва, че Minicab-MiEV има мощност от 40 к.с. и 196 Нм въртящ момент. Клиентите могат да поръчат бусчето с една от двете налични опции за батерии с капацитет 10,5 кВтч и 16 кВтч. Пробегът с едно зареждане е съответно 100 км или 150 км.

Много практичен и интересен!