Вижте новите автобуси, които тръгват из Добрич oт април

  • 3 снимки с новия автобус 3 снимки с новия автобус

01 Mar 2023

От април тази година в Добрич в употреба ще бъдат пуснати първите 10 автобуса, които Karsan произвежда за общинското дружество „Градски транспорт“. През миналата седмица бяха обсъдени техническите параметри за монтиране на бордовите устройства, които ще се изграждат по проекта за Интегриран градски транспорт. Всички 20 автобуса ще бъдат в Добрич до средата на март месец. 

Очаква се първите машини да пристигнат за оборудване с информационни табла по-късно през март. Возилата са 8-метрови с 60 места общо, 21 седящи, съобщава Focus-News. Оборудвани са с климатик, има системи за леко накланяне при качване на трудноподвижни пътници и за цялостно снижаване, благодарение на въздушни възглавници. Бутон отвън до втората врата за пътници може да подаде сигнал на шофьора при необходимост за ползване на рампа за детски и инвалидни колички. 

Припомняме, че турската компания Karsan достави и малки електрически автобуси в София, които са съвместна разработка с BMW. Машините за Добрич също са разработени в партньорство с баварската марка.

Най-достъпният пикап у нас?