Jiangnan U2 е надебеляла Honda E по китайски с цена от само 8100 долара


02 Mar 2023

Името Jiangnan Motors надали буди каквито и да е асоциации в съзнанието ви - трудно би помогнал и фактът, че компанията е собственост на Zotye Auto. Но това няма особено значение, тъй като тук няма да изследваме произхода на китайската марка, а ще поговорим за нейния чисто нов електрически модел. Казва се Jiangnan U2, прилича на надебеляла от преяждане Honda E и има базова цена от само 8100 долара в Китай.

Предлага се широка разновидност от версии с различна мощност и оборудване. Базовият модел е със само около 45 к.с., а най-мощният модел има 110 к.с. Въртящият момент пък е в диапазона от 110 до 160 Нм, батериите са от типа LFP. Интересен е маркетинговият подход при продажбите - първият клиент, който се престраши да стане собственик на такъв автомобил, ще получи доживотна гаранция на батерията и електрическия мотор.

От фирмата-производител засега не разпространяват повече информация относно капацитета на батерията. Съобщава се обаче, че ще се предлагат две различни батерии, като пробегът спрямо Китайския цикъл на измерване трябва да бъде съответно 305 и 406 км с едно зареждане. Както споменахме по-горе, най-евтината версия струва 8100 долара, а флагманският модел с по-голямата батерия и най-високата мощност струва 14 100 долара. Засега моделът е само за вътрешния китайски пазар.

Лукс от Китай!