VW ще домакинства фестивала GTI Meeting във Волфсбург от 2024 г.


02 Mar 2023

Феновете на Volkswagen Group ежегодно се събират около езерото Вьортерзее в Австрия от 1982 г. насам, където показват своите любими машини и споделят тунинг идеи. Местната общност в Мария Уърт наскоро реши, че вече не иска да бъде домакин на годишното събитие в бъдеще, което остави срещата без варианти за 2023 г. За щастие, Volkswagen се намесва, за да спаси положението с анонса, че ще бъде домакин на GTI Meeting във Волфсбург от следващата година.

За 2024 г. германският автомобилен производител планира така нареченото GTI Coming Home събитие, което ще посрещне любителите на спортни, мощни и екзотични модели на Volkswagen близо до завода на марката във Волфсбург. Разбира се, шоуто няма да се ограничи само до автомобили VW, тъй като в миналото сме виждали, че има стотици автомобили от други марки на VAG по време на GTI Meeting.

„Нашите фенове на GTI са от голямо значение за Volkswagen и затова комуникацията с тях е много скъпа за нас“, коментира Имелда Лаббе, маркетинг изпълнителен директор на Volkswagen. „Поради тази причина, след като GTI срещата на езерото Вьортерзее за съжаление беше отменена, ние решихме доста бързо да предложим на общността нов дом за събитието във Волфсбург.“

В допълнение към домакинството на събитието в бъдеще, Volkswagen също иска да го доразвие с идеи, идващи директно от феновете. За 2024 г. VW обещава презентации на автомобили, сценични шоута и клубни срещи, както и „много други интересни събития и изненади“.

Що се отнася до предишното място в Австрия, местната общност не беше доволна от неофициалните събирания на ентусиасти през годините, които често създаваха проблеми и изискваха намеса на полицията. Освен това кметът Маркус Пердахер каза в официално изявление, че градът иска да създаде „атрактивни и устойчиви жилищни пространства“, които очевидно не са в съответствие с концепцията на срещата на ентусиастите.

Първородната Godzilla!