Формула 1 обяви партньорство за 15 години напред с... футболния клуб Тотнъм


02 Mar 2023

Формула 1 се споразумя за 15-годишно стратегическо партньорство с футболния клуб от Висшата лига Тотнъм Хотспър, което трябва да помогне за идентифицирането и насърчаването на ново поколение таланти в моторния спорт. Партньорството също така ще доведе до доставката на първото в света електрическо картинг съоръжение на стадион и най-дългата закрита писта в Лондон, които ще се помещават на стадиона на футболния клуб.

Заедно Формула 1 и Тотнъм Хотспър ще разработят нова програма за пилотска академия, която има за цел да разшири набора от таланти в моторните спортове. Ф1 и клубът ще предоставят образователни дейности за училищата, за да ангажират местните млади хора в моторния спорт и да покажат възможности за кариери в области като инженерство и разработка на софтуер.

Като част от партньорството, Формула 1 също така ще си сътрудничи с Тотнъм Хотспър по инициативи за устойчивост, които насърчават екологичната отговорност. Ангажиментът на най-бързата надпревара в света да постигне нулеви въглеродни емисии до 2030 г. е в тясно съответствие с целите на Тотнъм Хотспър, като страна по програмата „Race to Zero“ на ООН за намаляване наполовина на емисиите на парникови газове до 2030 г.

Стефано Доменикали, президент и главен изпълнителен директор на Формула 1, коментира: „Тъй като продължаваме да развиваме нашия спорт, партньорството със световноизвестни марки като Тотнъм Хотспър ни позволява да пренесем Формула 1 и моторния спорт пред нови и по-разнообразни аудитории. Картинг изживяването ще бъде дестинация и място, което семейства, приятели и амбициозни шофьори от цял свят ще искат да посетят и да се насладят, ангажирайки нова публика и предлагайки достъпна входна точка към света на моторните спортове."

Първородната Godzilla!