Opel Vivaro вече е кемпер Alpincamper

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

29 Mar 2023

Opel представи новия си Alpincamper, базиран на вана Vivaro. Специалната версия се ражда в Бавария, в градчето Ленгрис на германско-австрийската граница.

Има варианти за двама или четирима, съответно Alpincamper Vivaro 2 или 4.

Окачването е вдигнато с 25 мм, налице е също системата Intelli-Grip за пясък, кал и сняг. 2,0-литровият дизелов двигател със 145 к.с. и 370 Нм едва ли може да се нарече спортен, но в съчетание с 8-степенната автоматична трансмисия би следвало да е повече от достатъчен.

В интериора е пълно с хитрости: въртяща се седалка за пътника до водача и двойно легло с размери 1,20 x 1,95 метра, което се разгъва за секунди. Едно от най-големите удобства е повдигащият се покрив, под който можете да се изправите и да стоите удобно. От горния етаж може да се насладите на гледката към природата през три големи прозореца.

Кухнята разполага с мивка с резервоари за прясна и отпадна вода, включително автоматичен кран за вода. Компресорната хладилна кутия, разположена в кухненския модул е част от стандартното оборудване. Печката е подвижна и се захранва от газов патрон. Дневната е топлоизолирана и изцяло обечена с филц. Отоплението е поверено на допълнителния нагревател Webasto. Енергията при престой идва от литиева батерия с усилвател на зареждане EURO 6, 220 волта външна и вътрешна връзка и зарядно за втора батерия.

Има и други хитри опции: касетъчни сенници, Multirail за закрепване на слънчево платно, офроуд гуми и дори соларен панел.

Лукс от Китай!