Opel премахва хартиените ръководства за експлоатация от автомобилите си


30 Mar 2023

Opel въвежда дигитални ръководства за експлоатация за своите модели, премахвайки хартиените. Съвсем скоро във всички нови автомобили Opel - Mokka, Grandland и новата Astra, както и техните електрифицирани варианти, ще има кратка брошура вместо познатия том от стотици печатни страници. Така нареченият Quickguide разполага с QR код, който посредством сканиране, ще позволява на собствениците бързо и лесно да получат достъп до дигиталното ръководство за своя автомобил.

Ръководствата за всеки модел на Opel и информационно-развлекателната система на автомобила, които се печатаха на хартия, се дигитализираха и ще се достъпват чрез сканиране на QR код. Благодарение на дигитализирането, се спестява над 80 процента от използваната хартия, която наброява около 500 страници на автомобил, и се редуцира до максимум 100 страници. Това ще доведе до спестяване на стотици милиони страници годишно.

За удобство на собствениците на автомобилите са предвидени кратки обучителни видеоклипове, които могат да се възпроизвеждат на екрана на информационно-развлекателната система в модели като новия Opel Astra. Клиповете предоставят ценни съвети за това как работят отделните системи за подпомагане на водача. Благодарение на това, потребителят получава бързо и лесно информацията, която го интересува, без да се налага да разлиства и изчита страница след страница от начърника за употреба на автомобила.

Лукс от Китай!