Tesla пусна една от най-скъпите бира в света


31 Mar 2023

Със сигурност дори Иван Монев, който е върл познавач и разумен ценител на най-скъпите бири по летища и уютни бирарии в баварски градчета, ще признае, че три малки бири (330 мл) за 89 евро е солидна сума. Това прави по близо 30 евро за малка бира. Внушителна сума, дори като имате предвид ексклузивността на комплекта.

Помните ли, че Илон Мъск показа гига бирата си още преди заводът на Tesla в Берлин да е готов? Сега въпросната малцова напитка вече може да бъде купена, макар и на споменатата внушителна цена. 

Дизайнът на бутилката е вдъхновен от Cybertruck, а вкусът спазва вековната традиция на германския закон за бирите. Самата бира е пилзнер (разновидност на светлия лагер), варена в Берлин и със специален cyber хмел и ясно долавящи се нотки на цитрусови плодове, бергамот и сладки плодове. Наздраве!

По въпроса за цената може само да припомним, че новият продукт съвсем не е първият подобен толкова скъп артикул на Tesla и другите близки до Мъск компании. Преди време The Boring Company пусна огнехвъргачки, имаше също шорти S3XY по 69 420 долара за чифт, после видяхме Cyber свирка и парфюм с аромат на изгоряла коса на цена от 204 лв., без да забравяме също бутилката текила (250 долара), последвана и от чашки за текила на стойност 75 долара за два броя. Да не забравим зарядното за телефон за 300 долара!

 

Първородната Godzilla!