Ford представи новия E-Transit Courier

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

06 Apr 2023

Ford показа най-малкия си електромобил – E-Transit Courier. Баничарката е пораснала в сравнение с предшественика си и сега побира две европалета и има общ товарен обем от 2,9 куб. м. Товароносимостта ѝ е 700 кг. Има хитри детайли – отварящ се отвор зад седалката на пътника, за провиране на стълба, например. И друго готино – 230-волтов контакт, което превръща малкия модел в подвижен генератор.

Засега Ford не споделя подробности за задвижването. Знаем само, че електромоторът има 136 к.с. и че батерията поддържа зареждане с до 100 кВт. Няма данни за пробега с едно зареждане, нито за размера на батерията.

Интериорът изглежда доста модерно, благодарение на два големи 12-инчови екрана – един зад волана и друг сензорен за управление на основните функции. Те използват системата Sync 4 на Ford и поддържат Apple CarPlay и Android Auto. 

Помощните за водача системи включват адаптивен круиз контрол с функция за пълно спиране и потегляне, система за центриране в лентата, както и такава за следене на сляпата зона.

Новият E-Transit Courier ще се произвежда изцяло в завода на Ford в Крайова, Румъния, на едва 80 км от границата с България.

Първородната Godzilla!