Първият електромобил на Jeep с цена от 79 870 лв. в България


02 May 2023

Първият сериен електрически автомобил на Jeep - малкият Avenger, вече се предлага официално на бълграския пазар. Кросоувърът с нулеви локални емисии стартира на цени от 79 870 лева с ДДС за базовото ниво на оборудване Longtitude.

Налични са три модела като над Longtitude се позиционира Altitude със стартова цена от 83 920 лева. Върхът в гамата е Avenger Summit с цена от 89 710 лв. Интересно е да се отбележи, че всяка една от версиите идва стандартно с LED фарове, климатроник, електрическа врата на багажника и други екстри.

Avenger е проектиран и конструиран като автентичен Jeep и носи гените на марката в размери на компактен SUV. Той е оборудван с ново поколение 400-волтова задвижваща система, която съчетава нов електромотор и нова батерия с капацитет 54 кВтч. При използване на кабел тип CCS на бърза зярядна станция със 100 кВ постоянен ток само три минути са достатъчни за осигуряване на пробег от 30 км, а за 24 минути батерията се зарежда от 20 до 80%. Пробегът със заредена батерия възлиза на 400 км (по WLTP), който в градски условия може да бъде увеличен до 550 км, съобщават от фирмата.

Първородната Godzilla!