Това е най-безопасният голям SUV в САЩ (Видео)

  • Галерия от 5 снимки с краш тестовете на Rivian R1S Галерия от 5 снимки с краш тестовете на Rivian R1S

04 May 2023

Оценките за безопасност при краш тестове в САЩ се дават от Застрахователният институт за безопасност по пътищата (IIHS), който играе подобна роля като Euro NCAP в Европа. За новата 2023 г. изискванията за безопаснот при катастрофа са завишени от IIHS особено в областта на страничния удар и системите за предотвратяване инциденти с пешеходци.

Най-високата оценка на IIHS от 2013 г. насам е Top Safety Pick+, която се равнява на 5-те звезди при Euro NCAP в Европа. Тази година има само пет автомобила, които успяха да я получат, като последен от тях е електрическият SUV Rivian R1S. За сравнение през настоящата година има 48 коли, получили по-ниската оценка Top Safety Pick.

Резултатите от краш тестовете на Rivian R1S показват, че той е най-безопасният голям SUV, продаван в САЩ. Останалите коли в топ 5 са също електромобили: Tesla Model Y, Volkswagen ID.4, Subaru Solterra и пикапа Rivian R1T.

Както се вижда два модела на младата автомобилна американска марка Rivian получават най-престижното отличие за безопасност на IIHS. Това със сигурност ще изиграе позитивна роля в продажбите на електромобилите на Rivian.

Много практичен и интересен!