Paintless Dent Removal спести 41 000 долара за ремонта на този пикап


06 Nov 2023

Повечето от вас най-вероятно са наясно с налудничавите застрахователни правила в САЩ и други страни. Става дума за онези моменти, когато привидно малка щета е оценена на огромна сума за ремонт, което води до изплащане на "тотална щета" за автомобила и последващата му продажба на търг.

Именно такъв сценарий се опитва да избегне собственик на електрически пикап Rivian. Maшината има съвсем лек удар отзад, но от оторизирания сервиз обявяват сума за ремонт от 41 000 долара. Причината е, че според Rivian трябва да се смени цялото товарно легло и да се боядиса цялата шофьорска страна на автомобила - от стопа до фара. При тези обстоятелства застрахователят е дал на собственика две възможности - или да потърси собствен ремонт, или машината му да бъде "тотализирана" и изплатена в пълен размер.

Разбира се, вторият вариант не е бил за предпочитане, особено имайки предвид, че тук става дума за почти чисто нов електрически пикап, който далеч не е евтин. Собственикът обмисля да се възползва от услугата за премахване на вдлъбнатини без пребоядисване известен като paintless dent removal. Човекът решава да използва тази технология, за да спаси колата си от търг и нещата му се получават. Въпреки че трябва да загуби 3 дни и да пропътува около 1500 километра, сега пикапът е на практика като чисто нов за едва няколкостотин долара. Вижте повече във видеото по-долу.

 

 

Лукс от Китай!