SEAT спира да прави автомобили от 2030 година?!


09 May 2023

SEAT достави 385 600 автомобила в световен мащаб миналата година, което представлява спад от 18,1 процента в сравнение с 2021 г. Компанията обвинява за това основно недостига на полупроводници и други основни части, но също така е важно да се отбележи, че испанският автомобилен производител има сравнително малка гама модели в момента без електрически представители. Изглежда това състояние на марката може да доведе до огромни трансформации в близкото бъдеще.

Autocar съобщава за вероятност брандът от Барселона да бъде превърнат в компания за градска мобилност, насочена към младите хора, живеещи в големите градове. Все още няма окончателно решение, но хора от SEAT коментираха идеята пред британската медия. Ако обаче в статията има поне доза истина, това би означавало, че на SEAT във формата, в която го познаваме днес, не остава много живот.

„Поддържаме SEAT свеж и ще продължим с хибридни и класически ДВГ до края на десетилетието. Сега анализираме каква роля ще играе SEAT в бъдеще, когато ДВГ приключи. SEAT може да се трансформира в доставчик на решения за мобилност/марка за градска мобилност за младите хора."

Лукс от Китай!