Honda спира да прави бензинови косачки през септември


15 May 2023

[UPDATE]: От Honda изпратиха официално становище по въпроса до DizzyRiders, от което става ясно, че производството на бензинови косачки за България и Европа няма да бъде преустановявано. Вижте повече тук.

Освен автомобили и мотоциклети, Honda произвежда бензинови косачки и оборудване като генератори и електрически инструменти. Това оборудване се нарежда сред най-добрите в индустрията според сайтове за рецензии като Pro Tool Reviews, които редовно дават най-високи оценки на самоходните косачки на Honda за надеждност и лекота на използване. Това обаче е на път да приключи, тъй като японската фирма напуска бизнеса с оборудване за тревни площи, задвижвано с бензин, през следващата година.

Според скорошно съобщение за пресата, Honda е уведомила дилърите на своето градинско оборудване, че ще спре производството на косачки и други бензинови машини от септември 2023 г. В съобщението за пресата компанията казва: „Решението да се сложи край на производството на косачки се ръководи от пазарни сили като по-строги екологични разпоредби, променящи се предпочитания на клиентите и нашия фокус върху нарастването на печеливши продукти в нашето портфолио."

Honda също така казва, че ще продължи да продава остатъка от своята продуктова линия за тревни площи и градини и промишлени енергийни продукти до 2024 г., докато запасите изчезнат. Марката също така гарантира, че сервизите ще продължат да ремонтират и обслужват бензинови косачки, както и да доставя части за тях.

Лукс от Китай!