Honda няма да спира производството на бензинови косачки за България и Европа


18 May 2023

По-рано тази седмица ви съобщихме, че Honda планира да преустанови производството на бензинови косачки. Информацията за това получихме от репортаж в Motor1.com, който се базира на официално съобщение до медиите на японската компания. Оказва се обаче, че един малък детайл променя сериозно обхвата на решението на Honda - производството на бензинови косачки за България и Европа няма да бъде преустановено.

С нас се свързаха представители на Премиум Мотор ООД, официалният вносител на Honda Power Products за България. От тях получихме следното официално становище:

"Относно появила се новина в българското и международно медийно пространство, както и в социалните мрежи за спирането от производство на бензиновите косачки Honda, заявяваме, че производството на бензинови косачки Honda в САЩ наистина е преустановено, но същото е преместено във Франция и фабриката във Франция вече произвежда всички модели бензинови косачки и оборудване. Промяната по никакъв начин не се отразява на качеството на продуктите, както и на доставките на бензинови косачки за европейския пазар. Honda остава твърдо на европейския и българския пазар за градинска техника".

С други думи, спирането на производството на бензинови косачки Honda касае само американския пазар. По-долу прилагаме и официалното съобщение до медиите от Honda Power Products, касаещо пазара в САЩ:

„Решението да прекратим производството на косачки за трева се ръководи от пазарни сили като по-строги екологични разпоредби, променящи се предпочитания на клиентите и нашия фокус върху разрастването на печеливши продукти в нашето портфолио. Honda ще продължи да продава останалата част от своята продуктова линия за тревни площи и градини и промишлени енергийни продукти като GX двигатели, генератори и водни помпи и ще продължи да поддържа своите услуги и операции с части на пазара в САЩ."

Най-достъпният пикап у нас?