Предлагат бул. 'Джеймс Баучер' в София да стане зелен булевард


21 May 2023

Неправителствената организация Спаси София предлага столичният булевард "Джеймс Баучер" да се превърне в т.нар. "зелен булевард". Най-общо, идеята е зелената площ да бъде сериозно увеличена, а останалата част от настилките да бъде изцяло подновена.

"За да бъде наистина качествена промяната, настилката навсякъде трябва да бъде еднородна. Това включва както тротоарната настилка, така и качественото пренареждане на паветата по уличното платно. Добрата павирана настилка и изправянето на кривите трамвайни линии ще доведат до повишаване на комфорта при пътуване с градския транспорт. Друг важен елемент е и изграждане на нови спиркови навеси, с достатъчна широчина, така че да бъдат удобни и с необходимите места за сядане и удобно изчакване", смятат от "Спаси София".

"Заради ненатовареното движение няма да се наруши нито паркирането, нито движението на трамваите и автомобилите в участъка, а ще се подобрят условията за другите участници в движението и ще увеличи зеленината в градската среда, което ще окаже благоприятен ефект не само върху комфорта на гражданите, но и върху качеството на питейната ни вода и чистотата на въздуха дългосрочно", коментира Борис Бонев, председател на Спаси София.

Много практичен и интересен!