Създадоха първата и единствена в света Alfa Romeo Brera с 5 врати

  • 6 снимки с преработената Brera 6 снимки с преработената Brera

22 May 2023

Alfa Romeo Brera си остава несъмнено една от най-красивите коли на първото десетилетие от настоящия век. Купето дебютира през 2005 година като по-спортна и стилна версия на и без това доста красивата Alfa 159. А какво ли ще стане, ако Brera получи две допълнителни врати?

Сигурно нещо подобно се е питал Брендън Шолц от Южна Африка, който решава да сглоби Brera с четири врати и да направи първия и единствен автомобил от този род в света. За основа той използва 159-ка в добро състояние с най-мощния 3,2-литров V6 мотор със 256 к.с. и 322 Нм въртящ момент. Задницата идва от ударена Brera, тъй като създателят на проекта искал да не жертва екземпляр в движение.

Задниците на двете коли са срязани на едно и също място в средата на задните калници. След това секси опашката на Brera е заварена в каросерията на 159. Цялата каросерия след това е обработена детайлно и боядисана в красив червен нюанс, комбиниран с черен покрив и оригиналните лети джанти с много спици от 159.

Единствената съществуваща Brera с пет врати и пет места би била подходящ съперник на редки хечбеци от среден клас като забравения Opel Signum и странното Renault Vel Satis. Брендън Шолц има в колекцията си и стандартна триврата Brera.

Лукс от Китай!