Българска победа в 1-я кръг от румънския шампионат по дрифт

  • Галерия с 33 снимки. Галерия с 33 снимки.

22 May 2023

 

Екипът ни е в приповдигнато настроение след първия кръг от RoDrift (Румънския дрифт шампионат), състоял се в Букурещ на „Арена Национала“. Причината е 1-вото място в Про класа на Никола Попов. На квалификациите Никола беше шести с 86,33 точки от 100 максимални, от общо 28 пилота, десет от които българи.

Ако следите канала на „КИДС“ и се интересувате от този спорт, със сигурност знаете кой е Никола и на какво е способен. А пък ние го познаваме и покрай тясната ни връзка с отбора, в лицето на „двойния агент“ Т. Рибаров, който освен с Dizzy се занимава активно и с видео съдържанието на „КИДС“.

На второто стъпало на почетната стълбица също се качи българин, Йордан Младенов, победител в миналогодишното издание на събитието, а на квалификациите чудесно се представи (4-ти с 87 точки) и друг наш човек с талант за каране с вратите настрани (и FPV дронове) и създаването на мега ефектни коли. 

Става въпрос за Петьо Радичев от The Kangaroos Team, с неговия брутален Merc SL R230 с GM 6,2 V8, на който посветихме специален материал. Машина, която открадна вниманието на публиката и има защо. 

Финалът не мина съвсем гладко за Никола. Неговата Е36-ца с М52 турбо мотор имаше съприкосновение със стената, довело до крив унибал на окачването. За щастие обаче отборът успя да го смени в определеното от съдиите време и да си извоюва първото място.

Първородната Godzilla!