Разработеният в Турция електрически автобус Isuzu Citivolt 12 тръгва на обиколка из България

  • 7 снимки с турската електрическа машина 7 снимки с турската електрическа машина

01 Jun 2023

Електрическият автобус Isuzu Citivolt 12 потегля на демонстрационна обиколка из Европа, която ще включва и България. В рамките на 15 дни 12-метровият автобус с нулеви локални емисии ще посети Пловдив, София и Благоевград, като началото на обиколката му из страната ни ще започне с щанда на „Исубус“ на изложението Truck Expo в Пловдив на 8 юни.

Всички заинтересовани общини и компании за обществен транспорт ще имат възможността да разгледат отблизо модела и да се запознаят с неговите предимства. По време на демо обиколката участниците ще могат да изпитат сами двигателя и пътното поведение на машината, както и безопасността и комфорта на този модерен автобус.

Наред с представянето пред българска аудитория, турнето на Citivolt обхваща 15 страни в Източна и Западна Европа, измежду които Румъния, Унгария, Полша, България, Литва, Сърбия, Гърция, Испания, Франция, Португалия, Белгия, Германия, Швейцария, Австрия и Италия. Моделът е сериозна заявка от Anadolu Isuzu за продължаващо развитие в сегмента на обществения градски транспорт.

В зависимост от потребностите на клиентите автобусът се предлага с различен капацитет на батериите - за къс, среден и дълъг обхват. С най-големия си капацитет от 450 кВтч Citivolt може да измине пробег до 480 км без спомагателни системи, а след това да презареди бързо само за три часа.

В допълнение към високата си технологичност, богато оборудване и екологично предимство, Citivolt осигурява на своите пътници безпрепятствен достъп чрез платформата си с нисък под и широките си врати. Дължината от 12 метра, монтираните на тавана батерии, внимателно обмисленото разпределение на теглото, както и просторният и удобен интериор, гарантират приятното пътуване на над 100 пътници според различния капацитет на батерията.

Първородната Godzilla!