Jaguar Land Rover показаха новото си корпоративно лого


05 Jun 2023

„Новата идентичност на JLR въплъщава елегантност, модерност и напредничавото мислене на компанията,“ пише в прессъобщението на Jaguar Land Rover. Но каква е целта? Текстът обяснява и нея - „Новата идентичност на марката се стреми да премахне двусмислието и да изведе на преден план уникалната ДНК на всяка от марките на JLR – Range Rover, Defender, Discovery и Jaguar – както и да ускори изпълнението на визията на компанията да бъде Proud Creators of Modern Luxury.“  

Това обаче не означава, че JLR ще се откаже от легендарния етикет Land Rover. SUV моделите ще продължат да носят такива емблеми. Ако влезете в американския сайт на Land Rover обаче (скрийншота долу), ще видите че Range Rover, Defender и Discovery са обособени, като отделни марки, а характерното овално лого на Land Rover е поместено долу вляво, в дъното на заглавната страница. 

Въвеждането на обща емблема е част от сериозна реорганизация и модернизация на обща стойност 18,6 милиарда долара. Тя вече тече и включва модернизация на заводите и ориентиране към чисто електрическото бъдеще. В това число и разработката на ELR платформата за бъдещия електрически Range Rover, който очакваме през 2025.

На също готвещата се в момента JEA базата пък ще е стъпят три нови модела на Jaguar догодина, един от които четириврато електрическо купе, което ще бъде най-мощният сериен модел в историята на марката.

Първородната Godzilla!