Alfa Romeo празнува кръгла годишнина! Стана на... 113 години?!


23 Jun 2023

Свикнали сме автомобилните производители да празнуват шумно големи кръгли годишнини - 100, 120, 130 години или подобни. Често празненствата включват специални модели или изложби в музеи. Alfa Romeo пък реши, че си струва да отбележи по пищен начин своята 113-та годишнина. 

Какво включват честванията? От италианската марка ни изпратиха прес съобщение, което ни запознава със специално видео, посветено на годишнината. "Зрелищният видеоклип с пилота на марката от Формула 1 Гуаню Жу е манифест на ценностите, които отличават Alfa Romeo от 1910 г. насам – благороден италиански спортен дух и Made in Italy," се казва в официалния текст. Видеото можете да видите по-долу:

По-интересна обаче изглежда информацията за събитията в музея на марката. Ето я и програмата:

- събота, 24 юни, от 16.30 часа: Презентация ще проследи отново историята на иконата, която олицетворява спортната слава на Alfa Romeo. Почетен гост ще бъде Джорджо Сивочи, внук на Уго Сивочи - пилотът, който печели легендарното състезание Targa Florio през 1923 г. с RL, първият автомобил със зелена четирилистна детелина, изрисувана на бял фон върху предния капак. В края на презентацията дълъг парад с модели от всички епохи на Alfa Romeo ще дефилира на вътрешната писта на музея, последван от поход към центъра на Арезе до зелена зона, където след залез слънце ще се проведе специален флашмоб, посветен на Quadrifoglio

- неделя, 25 юни: Предвидени са различни дейности за групи и семейства, като например търсенето на съкровища на тема Quadrifoglio в залите на музея Alfa Romeo. Пълният график на събитията може да се види на www.museoalfaromeo.com.

Лукс от Китай!