Opel представи нова емблема

  • 4 снимки 4 снимки

26 Jun 2023

Днес Opel разкрива нова интерпретация на своето емблематично лого Blitz, което ще бъде поставено върху серийните автомобили още през 2024 г. Емблемата е ключова и централен елемент в геометрията на Opel Compass - една от основните характеристики в дизайна на автомобилите на производителя от Рюселсхайм.

Новото лого на германската марка ще продължи да стои гордо в центъра на характерното лице на марката Opel Vizor. Визията на светкавицата или Blitz на немски е тясно свързана с електричеството и е идеалната емблема, символизираща пътя на Opel към ерата на електромобилността.

Германският автомобилен производител постепенно ще разпространи новия Blitz в продуктовото си портфолио през следващите години, като първият сериен автомобил ще носи новия облик през 2024 г. Главният изпълнителен директор на Opel Флориан Хютл обяви, че новата емблема ще присъства на видно място още тази година: „IAA Mobility е едно от най-големите автомобилни изложения в света и следователно идеалното място за гордо представяне пред голяма международна публика на нашия нов Blitz. Освен това имаме планирана изненада. Посетителите на щанда на Opel в Мюнхен наистина ще бъдат развълнувани“, казва той.

Лукс от Китай!