BMW представи очила с head-up дисплей за мотоциклетисти


08 Jul 2023

Нещо, което допреди няколко години се считаше за научна фантастика, сега се превръща в реалност с BMW Motorrad ConectedRide Smartglasses. Това са иновативни мотоциклетни очила с хедъп дисплей технология, която вече е позната от автомобилния сектор. Тя предоставя богат набор от информация за карането, директно в зрителното поле на управляващия - навигационни съобщения, скорост на движение, избрана предавка, всичко е пред погледа на каращия, което прави управлението на машината по-сигурно.

BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses се свързват лесно със смартфона ви чрез Bluetooth приложение. Информационните изображения могат да бъдат позиционирани и настроени преди потегляне, както и по време на движение чрез разположения на кормилната конзола мултиконторлер.

Освен че допринасят за сигурността, смарт очилата са проектирани и за максимален комфорт. Дизайнът им е специално съобразен с особеностите при каране на мотоциклет, като BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses могат да се адаптират за оптимална съвместимост и пасване с всяка каска и форма на лицето. Това гарантира удобство дори при дълги пътешествия, а литево-йонната батерия осигурява до 10 часа функциониране на системата.

BMW Motorrad предлага рамката на смарт очилата с два комплекта UVA/UVB лещи. Единият е с 85% прозрачност и е особено подходящ за ползване с каски с вграден слънцезащитен визьор. Другите са тонирани и превръщат BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses в чудесни слънчеви очила.

За хората, които носят коригиращи зрението очила е предвиден допълнителен RX адаптер (+/- 4,5 диоптъра). Той може да се поръча онлайн директно от доставчика, а кореспондиращия QR код е поставен в инструкциите за експлоатация.

Лукс от Китай!