Audi търси нова платформа за електромобили от Китай


12 Jul 2023

Интересен репортаж от Германия твърди, че Audi търси да вземе готова платформа за електрически превозни средства от китайски партньор. Това със сигурност би било изненадващ ход, но Automobilwoche предполага, че компанията иска да ускори развитието на електромобилите си, а не да инвестира много време и пари в собствена технология. 

Audi отрича този ход засега, но Automobilwoche казва, че източници са издали плановете на марката. Твърди се, че компанията вече води преговори с други автомобилни производители от Китай, а съвсем скоро се очаква намеренията да бъдат одобрени от акционерите в Audi.

Automotive News Europe пък предполага, че компанията може да прибегне до платформа от китайските BYD или BAIC. Публикации обвързват решението с проблеми при развойната дейност на платформата SSP. Засега не е ясно кога тя ще бъде готова за серийно производство, но най-оптимистичните прогнози са за 2026 г.

В този момент имаме повече въпроси, отколкото отговори и не е съвсем ясно дали Audi наистина разговаря с конкуренти от Китай. 

Лукс от Китай!