Opel загатна за новия си концептуален автомобил

  • 5 снимки 5 снимки

20 Jul 2023

Opel разкри името на своя предстоящ концептуален автомобил, който се нарича Opel Experimental. Германската марка представя и първи графични визии на модела. Снимките показват "изключителната прецизност, фокус и внимание към детайлите на Opel Experimental", както съобщава фирмата. 

„Opel Experimental бележи началото на нова глава за нашата марка. Той е създаден, за да представи иновативната визия на това накъде върви марката Opel. Скоро ще разкрием повече подробности – така че следете и не пропускайте“, заяви изпълнителният директор на Opel Флориан Хютл.

Една от най-атрактивните характеристики, които могат да бъдат забелязани от визиите за новия модел, е по-нататъшното развитие на концепцията Opel Compass, която е водещ елемент от дизайнерската философия на Opel. Новата светеща емблема Blitz стои уверено в центъра на компаса, като част от характерната предна част на автомобила – Opel Vizor. Той се акцентира от удължените крила по хоризонталната част на екстериора на автомобила, които също са осветени. В задната част на Opel Experimental е разположен червен стоп, който също е част от линиите на компаса.

Opel Experimental ще отбележи световната си премиера на тазгодишното изложение IAA Mobility в Мюнхен, което ще се проведе от 5 до 10 септември 2023 г.

Лукс от Китай!