Ще запали ли след 14 години в забвение?


24 Jul 2023

По една или друга (основателна или не) причина, моделите на Ford от края на 80-те и от 90-те години на миналия век нямаха особено добра репутация в България. Всичко това се промени с идването на първото поколение Focus, което и до ден днешен остава еталон в класа си за удоволствие от шофирането. Но с времето дори и у нас и по-старите автомобили на марката започват да стават търсени и ценени, особено ако говорим за Sierra.

Сигурно сте чували феновете на Mercedes да казват, че 124-ката е "последният истински Бенц". Нещо подобно се говори и във Ford средите по отношение на Sierra, а видеото по-долу може би дава някакво обяснение на това народно предание. В него виждаме екземпляр, който е стоял изоставен в последните 14 години и хич не изглежда в добро здраве.

Въпреки това, двигателят - 2-литров бензин с инжекционна система - може да бъде стартиран относително лесно. Липсва алтернаторът, а бензиновата помпа има проблем, но след смяна с работещи компоненти и няколко завъртания, 4-цилиндровият агрегат започва да работи. В началото не много равномерно, но с времето изчиства работата си и дори зазвучава приятно.

 

Да си внесеш мечта!