Продава се Ford Sierra Cosworth RS500 с десен волан на 10к км

  • Огледайте внимателно тези 21 снимки и признайте, че не сте виждали по-запазен Ford RS от 80-те? Огледайте внимателно тези 21 снимки и признайте, че не сте виждали по-запазен Ford RS от 80-те?

22 Oct 2017

Легендарният герой на 80-те (поне в Западна Европа) Ford Sierra Cosworth RS500 вече е кола на над 30 години, така че да намерите екземпляр на по-малко от 10 хиляди километра звучи абсурдно. Само че има един. Колата пред вас тъкмо е чукнала 6000 мили и е една от 56-те произведени в бяло. Цялата серия е от 500 екземпляра, като освен споменатите в бяло, има и 52 сини коли, а всички други – в черно. Абсурдната серийна версия на истинска рали кола се задвижва от двулитров Cosworth с 225 к.с.

Цената на този екземпляр вероятно ще надхвърли рекордната засега за модела сума от 115 000 паунда (това са точно четвърт милион от нашите пари) заради отличното състояние и малкия пробег.

Колата е била собственост на колекционер на марката Ferrari в началото на века, после минала в ръцете на почитател на Ford, но и на двете места е съхранявана по безукорен начин.

Обърнете внимание, че по купето практически няма никакви модификации – доста рядко срещано при малкото запазени до днес спортни Ford-ове от тази епоха.

Повече за модела ще научите, ако цъкнете на тази снимка:

Първородната Godzilla!