Ти да видиш: Mercedes връща големия V8 за C 63


07 Aug 2023

Mercedes може да върне 4-литровия си 8-цилиндров двигател в C-клас и Е-клас, твърдят неофициални източници, цитирани от Carscoops. Припомняме, че в момента най-бързата C-класа (C 63 S E-Performance) идва с плъгин хибридна система, базирана на двулитровия 4-цилиндров M139L. Макар мощността от 680 к.с. да е внушителна, в акустично отношение плъгин хибридът не може да се сравнява със старите осмаци.

Новината за връщането в играта на 8-цилиндровия двигател включва и бъдещата Е-класа, която в момента използва плъгин хибридно задвижване, базирано на 6-цилидров мотор.

 

Ако тези хубави вести са верни, то Mercedes е открил начин да спази изискванията Евро 7 с 4-литровия V8 M177. Със сигурност в новите C 63 и E 63 осмакът ще бъде комбиниран с плъгин хибридна система, но това е малка цена за връщането в играта на класическия двигател. Електрическата помощ е повече от добре дошла в ниски обороти и позволява стряскащо бързо излизане от завои и ускорение.

При S-класата плъгин хибридните системи достигат над 800 к.с., така че имаме големи очаквания за следващото поколение C 63 и E 63. Между другото наскоро стана ясно, че Mercedes е запазил и означението E 73, което няма да коментираме…

 

Лукс от Китай!