Fiat Panda се завръща като електричка под 25 хил. евро

  • Галерия с шест снимки на концептуалния Fiat Centoventi Галерия с шест снимки на концептуалния Fiat Centoventi

07 Aug 2023

Stellantis, компанията майка на Peugeot, Citroen, Opel, Fiat и още цял куп марки, готви нова достъпна електричка, съобщава Automotive News Europe. Това ще бъде възроден Fiat Panda, който трябва да излезе на пазара с базова цена под 25 хил. евро. Той ще допълни вече потвърдения електрически Citroen C3, който ще се произвежда в Сърбия, като двете коли са сходни технологично.

Само за няколко месеца Stellantis сключи съюз с Foxconn за производство на полупроводници за електромобили, представи нова платформа за електромобили, влезе в консорциум за изграждане на универсални зарядни в цяла Северна Америка и обяви, че ще строи втори завод за батерии в Щатите.

Към тази електрическа офанзива сега ще се прибави нов достъпен електрически модел за европейския пазар. Той ще бъде насочен директно срещу модели като Dacia Spring и най-вече срещу все по-агресивните предложения от китайска марки, например малкия BYD Atto 3.

Засега не са известни никакви подробности за електрическата Panda, но няма да се учудим, ако скоро стане ясно, че тя ще слиза заедно с електрическия C3 от супер модернизирания завод на Stellantis в Крагуевац.

 

Лукс от Китай!