Възродиха Fiat Panda 4x4 за 40-тата годишнина на модела

  • 43 снимки 43 снимки

15 Aug 2023

Отбелязвайки 40-ата годишнина от дебюта на емблематичния Fiat Panda 4x4 през юни 1983 г., Niels van Roij Design представя рестомод проект, който отдава почит на смятания от мнозина за първия в света малък сериен автомобил с напречно разположен двигател, който разполага със задвижване на четирите колела. Сътрудничество с Kaeve Cars, така наречената Panda 4x4 Piccolo Lusso не изглежда значително по-различна от оригиналната кола, но почти всеки компонент е преустроен или преработен.

Екстериорът може да се похвали с ексклузивна боя Azzurro Blu, напомняща за лазурните води, обгръщащи живописните брегове на Италия. Вътре интериорът е украсен със средиземноморска кожена тапицерия, а внимателното използване на платнена тапицерия в средните чеасти на седалките, казва дизайнерското студио, отдава почит на емблематичния квадратен силует, който дефинира тази италианска класика.

Тази единствена по рода си Panda 4x4 започва живота си като Panda 4x4 Sisley. Първоначално пуснат като лимитирана серия от 500 бройки, Sisley в крайна сметка се превърна в постоянен модел, предлагащ функции като наклономер, боядисани в бяло джанти, багажник на покрива, устройства за измиване на фаровете и специални емблеми на Sisley. Същата тази емблема е интегрирана в облегалките за глава, панелите на вратите и волана на този рестомод.

Бихме искали да ви припомним, че оригиналното първо поколение Fiat Panda беше един от най-дълголетните малки автомобили в Европа. Той беше пуснат на пазара през 1980 г. като наследник както на Fiat 126, така и на Fiat 133 и също се продаваше с емблемата на SEAT. Той остава в производство до септември 2003 г.

Лукс от Китай!