Новият Mustang в продажба: 67% избират V8 двигател


16 Aug 2023

Ford вече има около 13 000 поръчки за новия Mustang още преди да започне доставките следващата седмица, според The Detroit News. Преди да изпрати първата партида автомобили към клиентите, автомобилният производител разкрива малко повече за това какво искат и купуват те.

Досега 67 процента от поръчките са за V8 двигателя, което предполага, че другата една трета са за четирицилиндров мотор с турбокомпресор. Говорител на Ford казва пред Motor1.com, че 27 процента от доставките са за шестстепенна механична скоростна кутия, която включва Mustang GT и Dark Horse.

По-рано Ford обяви някои други статистики за моделна година 2024 на Mustang. Например, 50 процента от купувачите на четирицилиндров EcoBoost с турбокомпресор избират опционалния пакет High Performance. Сред купувачите на GT, 22 процента получават пакета Performance, който включва спирачки Brembo, 19-инчови джанти, Torsen диференциал, по-големи стабилизатори на задната ос и по-твърди пружини. 

По отношение на цветовете, Shadow Black е най-популярен и е избиран от 17 процента от клиентите. Oxford White е на второ място с 13 процента, а Rapid Red е трети с 11 процента. Конкретно за модела Dark Horse, Blue Ember е предпочитаният нюанс с 39 процента.

Лукс от Китай!