Електрическият Mercedes EQT е вече в България на цени от 96 000 лв.


12 Sep 2023

Новият EQT от Mercedes-Benz е вече на българския пазар. Цените на електрическата пътническа баничарка със 122 к.с. започват от около 96 000 лв. с ДДС, като автомобилите се предлагат с 5 години гаранция и 5 години сервизно обслужване от Силвър Стар като генерален дистрибутор на марката за България.

Благодарение на радиаторната решетка с черен панел и централна звезда, новият EQT може да бъде различен отдалеч като член на семейството на Mercedes-Benz. Електрическият малък ван съчетава компактни външни размери с достатъчно вътрешно пространство. Автомобилът предлага почти същата функционалност в интериора като конвенционално задвижваната T-класа. Ниският товарен праг от само 56 сантиметра улеснява товаренето на тежки предмети, а плъзгащите се врати от двете страни на автомобила позволяват удобен достъп до задната част. 

Литиево-йонната батерия има използваем капацитет от 45 кВтч, позволявайки пробег до 300 км в зависимост от експлоатационния режим. На работа, у дома или на обществени станции EQT може удобно да се зарежда с променлив ток (AC) при 22 кВ. Автомобилът е оборудван стандартно със 75-кВ DC зарядно устройство, което гарантира зареждане на батерията от 10 до 80 процента за 38 минути. Същевременно EQT използва енергийно ефективна термопомпа, за да намали изискването за мощност и да осигури по-голямата част от енергията за стабилен пробег на автомобила чрез активно термично управление. Батерията захранва само компресора на инсталираната термопомпа и не консумира енергия за действителната климатизация на интериора на автомобила.

Лукс от Китай!