Shell отвори огромна зарядна станция за електромобили с 258 места

  • 3 снимки 3 снимки

27 Sep 2023

Shell обяви, че пуска в експлоатация най-голямата си зарядна станция в целия свят. Става въпрос за огромно съоръжение, намиращо се на около 2,5 километра от Shenzhen Airport Terminal в Китай. Станцията ще се управлява съвместно от Shell и BYD Electric Vehicle Investment Company Limited.

Предвидени са 258 точки за зареждане. Макар и Shell да не казва каква е точно мощността, която може да се получава към електрическите автомобили, в официалното съобщение компанията използва думата "бързо зареждане". Знаем обаче, че захранването идва от голям соларен парк, който генерира до 300 000 кВтч енергия годишно. По време на изпитателния период през гигантския хъб дневно са преминавали над 3300 автомобила.

"Откриването на това ново съоръжение е част от продължаващата ни отдаденост към това да посрещнем еволюционните нужди на нашите клиенти в Китай", коментира Истван Капитени, глобален вицепрезидент на подразделението Мобилност на Shell. „Знаем, че водачите на електромобили търсят изживяване при зареждане, което е бързо и удобно и това се отразява в степента на използване на нашите обекти в Китай, която е два до три пъти над средната за местната индустрия."

Припомняме, че по-рано този месец BP отвори може би най-голямата зарядна станция за електромобили в Европа, която  със своите 180 точки за зареждане изглежда е малко по-малка от новото съоръжение на Shell.

Лукс от Китай!