Една от първите катастрофи с BMW XM в света е от Варна (Видео)


19 Oct 2023

От април месец тази година BMW XM е официално в България. Едва вторият самостоятелен модел на М дивизията има цена от 340 350 лв. с ДДС у нас, което го превръща в една от най-скъпите стоки изобщо, които можете да си закупите в нашата страна. За един от първите собственици на ХМ обаче удоволствието от управляването на автомобила приключи само няколко месеца след доставката.

Видеото по-долу показва ХМ с варненска регистрация, който очевидно се движи с превишена скорост по градски булевард. Машината губи контрол и следват няколко "залитания" наляво и надясно, след което идва и финалният удар в бордюр и ограждение на пътя.

Резултатът е доста неприятен - автомобилът е с "отхапана" задна лява гума, а видими щети има по цялата задна лява зона. Разполагаме с едно единствено изображение след катастрофата, което показва матовия ХМ спрян зад полицейски автомобил.

Това най-вероятно е една от първите катастрофи с ХМ изобщо в света. Не казваме първата, тъй като машината вече се разби в опита си да постави нов рекорд на Пайкс Пийк. Освен това, в САЩ вече се появи за продажба катастрофирал екземпляр.

Първото Revuelto в България!