BMW XM Label Red на цена от 390 400 лв. с ДДС в България

  • 9 снимки от премиерата на XM в България 9 снимки от премиерата на XM в България

28 Apr 2023

Най-новият високопроходим автомобил на BMW е вече в България. Всъщност, клишето за високата проходимост надали е уместно за XM, тъй като машината е изцяло разработена от BMW M подразделението с фокус върху представянето на пътя.

BMW XM е акцентът в моделната офанзива през юбилейната година на марката и в същото време е първият оригинален BMW M автомобил след BMW M1. От декември 2022 г. BMW XM се произвежда в завода на BMW Group в Спартанбърг, САЩ, и ще бъде въведен на пазара през пролетта на 2023 г. Най-важните пазари за САЩ, Китай и Средният Изток.

Макар и България да не е сред най-важните пазари за модела в света, ХМ ще бъде наличен и у нас. От BMW вече обявиха и цените - 340 350 лв. за "стандартната" версия и 390 400 лв. за Label Red. И двете цени са с ДДС.

Докато обикновеният XM се задоволява със "само" 644 к.с. и 800 Нм въртящ момент, Label Red вдига тези стойности до колосалните 738 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. Цялата тази тяга е възможна, благодарение на подобрена версия на двигателя S68, който има работен обем от 4,4 литра и две турбини. Голяма подкрепа оказва и електрическия мотор, вграден в скоростната кутия с осем предавки. Мощта се предава до четирите колела, а налични са няколко режима на движение, между които и специален за шофиране през дюни.

Първото Revuelto в България!