Български тунинг за Citroen Ami - максималната скорост вече е 70 км/ч!

  • 3 снимки 3 снимки

23 Oct 2023

От април месец тази година Citroen Ami e вече официално на българския пазар. Цените започват от 19 900 лева с ДДС, срещу които получавата миниатюрен автомобил, който може да се управлява и от 16-годишни.

Стандартната максимална скорост на Ami e електронно ограничена на 45 км/ч, което на практика означава, че машината може да се движи безопасно само в градски условия. Българската тунинг компания PDK Chip Tuning обаче разработи модул, който повишава тази максимална скорост на 70 км/ч.

Освен това, доработчиците описват и Torque Responce MOD, което в най-груб превод би трябвало да означава по-добра реакция при натискане на педала за ускорение.

Интересно е да се отбележи, че Ami е достъпен и за младежи над 16-годишна възраст, които притежават свидетелство за правоуправление категория АМ. Вече има автошколи, които заявяват готовност да проведат курсовете си по кормуване на четириколесното Ami, вместо на скутер. Опитът от управление на Ami за младежи между 16- и 18-годишна възраст може да се окаже добра подготовка за шофиране на автомобил след придобиване на категория В.

Лукс от Китай!