Новият Ford Transit Courier започва от 40 200 лв. и се произвежда на 250 км от София

  • 4 снимки 4 снимки

01 Nov 2023

Новият Ford Transit Courier е екипиран стандартно с климатична система, 8-инчов цветен тъчскрийн дисплей, SYNC 4, асистент за предотвратяване на сблъсък, модем, система за разпознаване на пътни знаци, 6 въздушни възглавници и 7 години гаранция. Цените за България започват от 40 200 лв. с ДДС за версия с Ecoboost двигател и 100 к.с.

Първоначалното производство включва версии с дизелов и бензинов двигател на изцяло новия Transit Courier и бензинови версии на изцяло новия Tourneo Courier. И двете машини ще се сглобяват в завода на Ford в Крайова, Румъния, който е на приблизително 250 километра от София.

Електрическият E-Transit Courier, разкрит по-рано тази година, и E-Tourneo Courier ще влязат в производство през следващата година. Производството на електрическите версия е в линия с глобалния план на Ford за бързо разширяване на гамата от електрически автомобили, както и целта за постигане на нулеви емисии във всички продажби на автомобили в Европа до 2035 г.

„Екипът в Крайова върши чудесна работа, за да достави тези вълнуващи нови модели на нашите клиенти“, споделя Ханс Шеп, генерален мениджър, Ford Pro, Европа и добавя:. „Направихме изцяло новия Transit Courier по-голям, по-способен и напълно свързан, за да подпомага клиентите по време на работа и да ускори тяхната производителност, с подобрено натоварване и пълна интеграция с нашата платформа от софтуер и услуги Ford Pro. Всичко това идва в SUV стилизиран пакет, който знаем, че клиентите харесват.”

Лукс от Китай!