За щастие има само една бройка от тази Alfa Romeo

  • 5 снимки 5 снимки

07 Nov 2023

Историята на Alfa Romeo включва много красиви модели с две врати, но представеният уникален проект тук определено не е един от тях. Castagna Vittoria, която скоро ще бъде продадена на търг от Car & Classic, не е точно продукт на Alfa Romeo, а идва от италианския производител на каросерии Carrozzeria Castagna. Нетрадиционният дизайн може да бъде труден за смилане, въпреки че феновете и колекционерите на Alfa Romeo може да оценят уникалността, която идва с него.

Alfa Romeo Castagna Vittoria е представен като работещ прототип на автомобилното изложение в Женева през 1995 г., съживявайки миланския производител на каросерии, съществувал между 1849 и 1954 г. Моделът е по дизайн на италианския автомобилен дизайнер Джоакино Акампора и е базиран на Alfa Romeo 75.

Въпреки предизвикателния концептуален външен вид, Castagna Vittoria е разрешена за движение по обществените пътища поради факта, че е базирана на сериен автомобил. Под предния капак се крие тунингована версия на славния 3-литров V6 Busso двигател, който произвежда 252 к.с. Мощността се предава към задната ос чрез 5-степенна механична трансмисия, като най-вероятно се запазва диференциалът с ограничено приплъзване на оригинала.

Според Car & Classic колата е в „отлично механично състояние“, прекарвайки по-голямата част от живота си в гараж. Това се доказва от показанието на километража от 2 500 км, което го прави един от най-добре запазените екземпляри на основата на Alfa Romeo 75.

Прогнозната стойност на нетрадиционната спортна кола е между 125 и 135 хиляди паунда. Търгът ще се проведе между 15-22 ноември, но тези, които искат да проверят лично тази Alfa Romeo Castagna Vittoria, могат да посетят изложението Milano Autoclassica, където колата ще бъде изложена между 17-19 ноември.

Лукс от Китай!