Genesis се похвали, че произвежда най-големия преден капак в индустрията

  • 3 снимки 3 снимки

09 Nov 2023

Собствениците на луксозни седани може да нямат същата нужда от самохвалство като собствениците на хиперавтомобили, но Genesis реши да даде на своите клиенти малко поводи за гордост. Според корейската марка, предният капак на G90 е най-големият преден капак в момента в глобалното масово автомобилно производство.

Трябва да отбележим, че неофициалният рекорд на Genesis е актуален сред настоящите производствени модели, тъй като минали модели като оригиналния Dodge Viper вероятно са имали по-голям преден капак. Така или иначе, алуминиевият капак на Genesis G90 покрива площ от 2,6 квадратни метра, което е еквивалентно на 45 листа хартия A4. 

"Черупката" на капака се простира от решетката чак до основата на предното стъкло и предните врати и включва горната част на предните калници (оттук и определението черупка или мида). Целта на дизайнерите е била да намалят фугите в предната част на автомобила, създавайки по-изчистен вид.

Genesis признава, че размерът на този алуминиев компонент е донесъл много предизвикателства в процеса на разработка. Инженерите откриват, че размерите на панела могат да се променят след процеса на боядисване и изпичане в пещ поради термична деформация, което може да доведе до по-големи фуги спрямо останалите панели. За да избегнат това, те подсилват пантите и добавят външна допълнителна C-образна релса на капака, за да подобрят структурната здравина. 

Лукс от Китай!