Genesis GV70 е луксозен SUV с интериор с качеството на Bentley?

  • Гаелрия с 12 снимки. Гаелрия с 12 снимки.

09 Dec 2020

„С дебюта на GV70, Genesis продължава да предлага модели за ценители от цял свят, предоставяйки персонализирано мобилно преживяване, базирано на нашата изградена около клиента философия“. Или нещо такова пише в официалното прессъобщение за Genesis GV70, по-малкият луксозен корейски SUV. По-малък от топ модела на марката GV80, прицелен в конкуренти, като Merc GLC, BMW X3, Audi Q5, Volvo XC60 и компания.

Дизайнът е доста внушителен, като на нас предната решетка ни напомня на Mazda, но все пак колата си има собствен почерк. Малко дързък, но различен, a и Lexus не са от най-умерените в стила си, което е добре, защото са различни. Японската марка също е сред конкурентите на Genesis, която е дъщерна на Hyundai, ако не знаете.

Интериорът изглежда доста качествен, „вдъхновен от самолетостроенето“. Оттам идват тези елипсовидни форми, които са доста изчистени. Донякъде ни напомня на Bentley, но с доста по-малко копчета.

Двигателите? Бензинов 2,5-литров с 4 цилиндъра, 3,5-литров V6 и един 2,2-литров дизел, който ни е познат от Hyundai Santa Fe и Kia Sorento. Засега моделите на марката се предлагат само в домашната Кореа, в САЩ и на още няколко пазара, но не и в Европа. Бихте ли се заинтересували от Genesis?

Лукс от Китай!