Genesis пусна нов спортен бранд

  • 3 снимки 3 снимки

26 Mar 2024

Корейският производител на луксозни автомобили Genesis, който е собственост на Hyundai, обяви създаването на нов суббранд, който ще създава спортни коли. Анонсът дойде в навечерието на изложението в Ню Йорк, а името на подразделението ще бъде Magma.

Първата кола в гамата ще бъде в доста ограничена серия и ще представлява модернизирана версия на седана G80, наречена G80 Magma Special. Предполагаме, че мощността ще идва от 3,5-литров V6 на Genesis с 409 к.с. Не че има голямо значение за потребителите в Европа, тъй като тази кола ще се продава изключително и само в Близкия изток.

За останалата част от света първият досег с Magma ще дойде под формата на модела GV60 Magma. Официалната информация за него е доста малко, но очакваме той да получи част от подобренията, които видяхме при Hyundai Ioniq 5 N.

„Genesis Magma представя вълнуваща възможност за разширяване на границите на производителността и лукса чрез нови интерпретации," коментира един от шефовете на Genesis Люк Донкерволке. „Марката ще продължи да разкрива експериментални концепции с внимателно разглеждане както на технологичните, така и на естетическите елементи. Докато скоростта и производителността са важни, програмата Genesis Magma ще погледне и отвъд тях, давайки приоритет на изживяването при шофиране, за да запали радостта от спортното шофиране с комфорт без усилие.“

Лукс от Китай!